Qualitat
L’Institut de Flix, en el curs 2014-2015, va entrar a formar part del Programa d’Assegurament de la Qualitat del Projecte de Qualitat i Millora Contínua que impulsava la Direcció General de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya
L’Institut de Flix va ser el tercer institut de Terres de l’Ebre que va formar part d’aquest Programa del Projecte de Qualitat i Millora Contínua.
La missió del Projecte de Qualitat i Millora Continua era i és ajudar i donar suport als centres educatius de Catalunya en la recerca de l’excel·lència educativa i la satisfacció dels seus grups d’interès a través de la millora del seu sistema de gestió, amb l’objectiu d’assolir l’excel·lència educativa en els centres de Catalunya a través de la millora contínua dels seus sistemes de gestió.
El Projecte de Qualitat i Millora Contínua per a la millora de la qualitat dels centres educatius està regulat per l’Ordre EDU/432/2006, de 30 d’agost i les corresponents resolucions anuals. El Projecte té com a referència la recomanació que estableix el Marc de Referència Europeu aprovada pel Parlament Europeu i el Consell, de 18 de juny de 2009 i el Reial Decret 1147/2011, de 30 de juliol, d’ordenació general de la formació professional del sistema educatiu on s’estableix el Marc de Referència de la Garantia de la Qualitat en la Formació Professional del Sistema Educatiu.
Aquest projecte es desenvolupa a través de cursos i seminaris específics, de jornades d’intercanvi d’experiències i, sobretot, de l’agrupació dels centres en xarxes de treball, organitzades en nivells, amb l’objectiu de donar-se suport mútuament i de compartir experiències, metodologies i noves eines de gestió i millora.
El Programa d’Assegurament de la Qualitat té com a finalitat millorar els resultats educatius i la cohesió social en els centres educatius, així com garantir la confiança dels grups d’interès, mitjançant la implantació de sistemes de gestió de la qualitat en base a la norma ISO 9001.
L’entrada en el projecte de qualitat ens ha permès intensificar la relació amb l’entorn empresarial i iniciar, des del curs 14-15 la Formació Professional DUAL, una formació professional organitzada conjuntament per les empreses i els centres educatius (mitjançant conveni de col·laboració), actuant coordinadament en el procés formatiu dels nous professionals amb convenis de formació per als nostres alumnes amb ERCROS SA. i GRANERO VILARASAU. És així com el nostre alumnat pot compaginar l’activitat formativa amb l’activitat laboral remunerada per l’empresa amb un contracte o beca.
L’institut pot obrir processos de reconeixement de l’experiència professional del personal treballador de les empreses en conveni, per unitats formatives, crèdits o mòduls professionals, dels títols que imparteix l’Institut de Flix per facilitar la capitalització progressiva de la formació.
Per completar els estudis del personal treballador de les empreses en conveni que hagi realitzat processos de reconeixement acadèmic, se li facilitarà l’accés als cicles formatius, mitjançant la matriculació sencera, per mòduls o unitats formatives soltes, a fi de permetre l’obtenció de la titulació o certificació corresponent i la possibilitat que el personal treballador pugui accedir sense requisits acadèmics als mòduls directament associats a unitats de competència del perfil professional dels cicles formatius que conformen l’oferta formativa afectada per aquests convenis.
El novembre de 2019 l’Institut de Flix va rebre al campus de la Universitat Autònoma de Barcelona a Bellaterra, i de mans del Director General de Formació Professional, el certificat ISO 9001 que ens acreditava com a centre de qualitat i millora en els ensenyaments d’ESO, BAT i Cicles Formatius.
L’Institut de Flix va ser el primer institut de la Ribera d’Ebre que rep aquesta certificació ISO 9001 de Qualitat i Millora Contínua i el quart de les Terres de l’Ebre.
La feina no acaba aquí, ja que cada any anirem passant auditories internes i externes per mantenir aquest ceritificat.
Missió
La missió de l’Institut de Flix és proporcionar a la societat un servei educatiu de qualitat, que permeti a l’alumnat adquirir els coneixements i les habilitats necessàries per destacar en la seva vida acadèmica personal i professional. Treballem per aconseguir la formació integral de la totalitat dels alumnes segons les seves necessitats i la seva diversitat .
Així mateix la nostra missió és formar alumnes competencials i ambÂÂ excel·lents resultats educatius .
La nostra missió és ser un institut vinculat a l’entorn social, econòmic i cultural i ser el centre de referència de la nostra comarca.
Visió
La visió de l’Institut de Flix és ser un referent a la comarca de la Ribera d’Ebre i donar compliment a tots els objectius que ens proposem com a centre i a les necessitats formatives de l’entorn. Volem donar resposta a la demanda de l’alumnat, les famílies, les empreses i institucions. Un centre vinculat tant amb la comunitat educativa com amb l’entorn professional més proper.
Valors
Entenem per valors els principis ètics i de funcionament que guien la presa de decisions i el treball quotidià del centre. El conjunt de valors més significatius que defineixen l ‘Institut de Flix són:
Respecte : Respecte per la pluralitat, per les diferències significatives, fent de la inclusió , la coeducació i la diversitat un element enriquidor. Respecte per les persones i per la mateixa institució,
Es treballa pel foment de la tolerància, la solidaritat, la cohesió i el compromís social i per la millora general de la convivència al centre.
Participació : Centre dialogant on es fomenten les relacions interpersonals per arribar a acords comuns i on es cerca el consens a l’hora de definir objectius , estratègies i actuacions, on es fomenta el treball en xarxa i la participació conjunta per establir criteris de coresponsabilitat.
Responsabilitat i compromís : Centre compromès i responsable amb la cultura, les tradicions i la llengua catalana. Compromès, amb les institucions, les empreses i amb el medi ambient, fomentant els valors del treball, les competències transversals, el talent professional i la cultura emprenedora.
Esforç : Un centre on es fomenta la cultura de l’esforç, de l’ autosuperació i el raonament. El centre que treballa per formar alumnes responsables, i amb esperit crític, tant mitjançant el currículum com en els diferents projectes de centre.
Política de qualitat
La política de qualitat de l’Institut de Flix, és poder satisfer les expectatives i necessitats educatives de l’alumnat així com la seva formació integral i en general de tots els grups d’interès de la nostra comunitat educativa, oferint-los uns serveis de qualitat, cercant la millora contínua com a tret d’identitat.
Per això hem establer us sistema de qualitat basat en la ISO 9001:2015 amb la finalitat de generar dinàmiques que comprenen tots els processos relacionats amb el sistema de gestió de la qualitat, com els estratègics, els claus (relacionats amb el procés d’ensenyament-aprenentatge) i els de suport, així com la creació d’equips de millora que fomentin l’anàlisi i reflexió de la pràctica docent per adquirir l’excel·lència.
INSTITUT DE FLIX
L’INS Flix és un centre de titularitat pública que depèn del DdE de la Generalitat de Catalunya. És el resultat de la fusió de l’Institut de Batxillerat de Flix i l’Escola Municipal de Formació Professional tot i que els seus inicis es remunten a l’any 1969. De reconegut prestigi en el seu entorn per la seva oferta educativa.