L’institut de Flix participa al projecte EDUCACONT

,

Aquest  projecte emmarcat dins de la matèria de tecnologia es basa en la col·laboració entre centres educatius de diferents nivells. L’objectiu és mesurar  la qualitat de l’aire i compartir les dades  per tal que puguin ser analitzades entre el participants del projecte.

Dins d’aquest programa, engegat enguany des del departament d´Ensenyament, l’Institut de Flix n’és un dels pioners i esdevindrà un dels únics centres catalans en aplicar-lo a l’aula.

Aquest projecte és transversal i abraça les matèries de ciències, matemàtiques i, especialment, la tecnologia, que és on es desenvolupa bona part del projecte. L’activitat donarà formació a l’alumnat de 1r de batxillerat en temes com química, física atmosfèrica, sensors, arduino, comunicació, transició energètica…

Objectius:

  1. Treball ambiental de la qualitat de l’aire, contaminació, canvi climàtic.  Matèria de química.
  2. Muntatge d’una estació meteorològica amb 3 sensors atmosfèrics. Matèria de tecnologia.
    • Humitat i temperatura.
    • Sensor de N02
    • Sensor CO.
    • Sensor de partícules.
  3. Mesura de dades atmosfèriques. Matèria de tecnologia.
  4. Recull i emmagatzematge de dades del sensors al núvol i desenvolupament d’aplicacions IOT. ThingSpeak és un plataforma de Internet of Things (IOT) que permet analitzar i visualitzar les dades en MATLAB. Matèria de tecnologia.
  5. Gestió de dades. Matèria de matemàtiques.
  6. Anàlisi de dades i informe final de conclusions. Matèria de Tecnologia i ciències.

Aquest projecte s’incorporarà a la formació “100 experiments STEAM a l’aula” promoguda per CESIRE i Departament d’Educació, cosa que fa possible el trasllat d’aquesta proposta educativa de robòtica a les aules de Catalunya.