IMPULS DE LA LECTURA


Recursos digitals

DESCÀRREGA PDF CREATOR

Imprimeix PDF

Cliqueu aquí per descarregar el software PDF CREATOR.

OPTIMITZACIÓ DE LA PANTALLA PETITA DE L'ORDINADOR

Imprimeix PDF

La pantalla de l'ordinador és molt petita per a treballar amb comoditat. Si s'utilitza de forma intensiva, encara es nota més aquesta dificultat. És per això que optimitzar la zona de treball i de visió és imprescindible. Alumnes i docents hem anat trobant maneres de fer-ho. Us proposo una breu llista provisional, a partir de les experiències que he anat trobant-me aquí i allà.

1. Utilitzar un navegador bàsic.
En molts centres els mateixos alumnes han triat el Chrome per la seva senzillesa i, sobretot, per la seva simplicitat visual. Les aplicacions de Google, que tenim a l'abast amb el nou xtec 2.0, també estan optimitzades per a una bona resolució de pantalla.

2. Emprar, sistemàticament, l'opció "pantalla completa" en els navegadors.
És el famós F11, que pren diferents formes en diferents aplicacions. Imprescindible. En el navegador Mozilla en tenim prou amb la barra de navegació. Amagar la barra d'adreces d'interès i altres, segurament, és una bona opció.

3. Minimitzar els menús que no fem servir habitualment en els programes.
El cas més punyent és el nou paquet d'ofimàtica de Windows, que té uns menús massa grans per a un netbook. No t'oblidis de posar: "mida mínima de la franja" en els menús superiors. O millor encara minimitza la franja. (botó dret del ratolí sobre la franja de menus i marca l'opció Minimitza la franja) En OpenOffice és fàcil: Ctrl+majúscules+J.

4. Optar per una visualització òptima dels documents.
La visualització "Presentació web" acostuma a ser la millor en els processadors de text. En OpenOffice és "format web" en el menú de visualització. També és útil treballar amb un pas 16 o 18, si estem en documents de text i, després, aplicar una mida més "normal". Si treballes amb "estils", és una opció senzilla i eficaç. treballar amb Google docs, novament, és una solució senzilla.

5. Augmentar la visualització de la mida del text a Internet.

Ajuda força la vista augmentar la mida del text quan estem navegant per la web. Si la pàgina està ben dissenyada millorarem la lectura. Pots fer-ho a través del menú: visualitza>mida de pàgina>augmenta el text només.

Tenim, però, alguns forats negres, com l'ocultació de barres de navegació, la complexitat de resolucions diferents, les imatges grans, els llocs web i aplicacions mal dissenyades o applets en flash que estan pensats per a pantalles de 19 polzades!

CONVERSIÓ DE PDF A WORD

Imprimeix PDF

CONVERSIÓ DE DOCUMENTS EN FORMAT PDF A FORMAT WORD ON-LINE

  1. Accediu a la pàgina http://www.pdfonline.com/pdf2word/index.asp
  2. Navegueu i seleccioneu  l’arxiu  en pdf del vostre ordinador.
  3. Feu “Upload and convert”.
  4. Espereu i quan us surti el missatge “conversion successful”, cliqueu “Right-clic here”.
  5. Deseu o obriu el document en format word al vostre ordinador.

Adreces d'interès

Imprimeix PDF

Per al professorat:

•    Xarxa docent eduCAT2.0 Espai d’acompanyament i formació (http://educat.xtec.cat/): Lloc web on podeu trobar tot tipus d’informació sobre el projecte eduCAT2.0, materials de la vostra matèria, moodle, pdi’s, etc., només cal que us registreu com a professors.

•    Biblioteca de recursos digitals per a l’aula  (http://alexandria.xtec.cat/): lloc web on trobareu tot tipus de material per a l’aula que ha estat preparat per diferents professors que han penjat les seves activitats.

•    Youtube a l’educació  (http://www.youtube.com/education):  Youtube obre les portes a l’educació. Lloc web on podeu trobar-hi material audiovisual totalment relacionat amb el món de la docència.

L’ARC (Aplicació de Recobriment Curricular) recull propostes d’activitats, seqüències didàctiques i recursos, que enllacen directament amb el currículum de les àrees de matemàtiques, llengües, ciències naturals, ciències socials i tecnologia

http://apliense.xtec.cat/arc/

 

 

Per a l’alumnat i pares:

•    Internet segura (http://www.xtec.cat/internet_segura/index.htm): lloc web on trobareu tot tipus d’informació sobre la seguretat en la xarxa.

•    Àtria (http://www.atria.cat/): Àtria és la plataforma que la Generalitat de Catalunya ha creat per gestionar el coneixement, l’accés i l’adquisició dels recursos digitals educatius del projecte eduCAT2.0

Correu electrònic:

iesflix@xtec.cat

Telèfon i Fax

977 410 459

Carrer Salvador Espriu, 1

43750 - Flix

Edu3.cat logo Edu365.cat logo saga logo Logotip Xtec Logotip AMPA

Enllaços