IMPULS DE LA LECTURA


Concursos i premis

Llistat de concursos i premis atorgats a l'institut:

2005 - Els jocs infantils de Pieter Bruegel

2008 - Auca de jocs Joan Amades

Ariadna Julian guanya el VIII Concurs de Treballs de Recerca de BAT organitzat pel CERE

Imprimeix PDF

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Quina és l’herència mediambiental que volem deixar a les futures generacions? Amb aquesta invitació a la reflexió acabava ahir l’exposició d’Ariadna Julian Martos, l’alumna de segon curs de Batxillerat Científic de l’institut de Flix que ahir a la tarda es va endur el premi del VIII Concurs de Treballs de Recerca de BAT sobre la Ribera d’Ebre que organitza el Centre d’Estudis (CERE). Aquesta jove, aspirant a estudiar Ciències Ambientals l’any vinent a la universitat, ha fet en el seu treball un repàs a la història de la fàbrica de Flix i el seu impacte socioeconòmic en el territori, una recerca que l’ha portada a analitzar els residus químics i a endinsar-se en aquesta problemàtica per conèixer diferents punts de vista d’experts i veïns, i fins i tot a visitar el Parlament de Catalunya. Tot plegat, per “saber què passa a Flix”, explica la guanyadora, per qui ha arribat “el dia que no surti fum de la fàbrica, preocupat” com li deia el seu iaio, punt de partida de la seva investigació.

Per a ella és, doncs, la beca del CERE per valor de 250 euros i la subscripció com a sòcia de l’entitat durant dos anys, dotació d’un premi que reconeix el rigor, l’originalitat, la capacitat de resolució, la idoneïtat de les fonts consultades i els recursos que utilitzen els alumnes riberencs en la recerca dels seus treballs. Uns treballs d’alt nivell i qualitat, com es va posar de manifest ahir a la tarda a l’acte el lliurament dels premis, on a més del guanyador es va exposar la tasca feta per dos altres alumnes de l’institut Julio Antonio de Móra d’Ebre, també finalistes del premi: La gent de la riuada, de Joan Ventura, i L’estudi del poema l’aiguat, de Roc Aragonès.


2n premi de turisme de la Fundació Gaspar Espuña per a M. Ferrús

Imprimeix PDF

La Fundació Gaspar Espuña-CETT anualment guardona els treballs d’alumnes de batxillerat per incentivar la recerca en el camp del turisme, l’hoteleria i la gastronomia i, d’aquesta manera, donar-lo a conèixer com un sector amb futur acadèmic i professional. Entre els 35 treballs presentats a l’edició d’enguany, els guardonats han estat alumnes d’un centre de Tarragona, un de Flix, i un de Lleida.

El segon premi ha estat pel treball “La toponímia asconenca en l’obra de Carmel Biarnés i Andreu Carranza. Proposta de rutes literàries” de Montserrat Ferrús Salvadó, de l’Institut de Flix. En el treball es descobreixen els llocs que s’amaguen en els textos de Carmel Biarnés i Andreu Carranza, es recull la toponímia que s’empra, se seleccionen els textos més significatius, i es creen rutes literàries per a difondre el patrimoni històric, literari i cultural d’Ascó i de la Ribera d’Ebre.

Amb aquest darrer premi, són quatre els guardons que la Montserrat ha recollit amb el seu treball de recerca aquesta any.

Enhorabona Montserrat!!!L'alumne Aleix Vidal Montagut guardonat per la UDL

Imprimeix PDF

L’alumne de 2n de Batxillerat de l’Institut de Flix Aleix Vidal Montagut ha estat guardonat en la 13ª edició del Premis treballs de Recerca de la Universitat de Lleida en l’Àrea Tecnològica. El seu treball Notes en joc. La música i els videojocs ha estat tutoritzat pel professor de música del nostre institut, Josep M. Llebaria. El premi de la Universitat de Lleida consisteix en la matrícula gratuïta del Primer Curs a la UDL i 200 euros per a l’autor així com 200 euros per al tutor i 200 euros per al centre. L’acte de lliurament dels premis será el proper mes de novembre.

El treball esmentat també va quedar finalista als Premis Francesc Noy d’Humanitats de la Universitat Pompeu Fabra. S’hi havien presentat 98 treballs entre els quals es van escollir 10 finalistes.

És una satisfacció veure que la bona feina del nostre alumnat i la del professorat recullen premis i reconeixements.


VII Premi de Treballs de Recerca de Batxillerat sobre la Ribera d'Ebre

Imprimeix PDF

Divendres passat, 20 de maig, al Casal Musical Joan Baptista Sabaté de Flix es va lliurar el VII Premi de Treballs de Recerca de Batxillerat sobre la Ribera d'Ebre que organitza el Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre.

Els tres finalistes del premi de recerca han estat Montserrat Ferrús Salvadó amb el treball "La toponímia asconenca en l’obra de Carmel Biarnès i Andreu Carranza, proposta de rutes literàries" tutoritzat per Biel Pubill, Andreu Mur Suñé amb el treball "Eco-economia, invertir per conservar" tutoritzat per Mila Campaña i Ivan Navarro González amb el treball "Anàlisi, efectes i proposta d’alternatives al monocultiu industrial de Flix" tutoritzat per Patrícia Setó Tots tres alumnes de l'Institut de Flix.

El jurat, composat per Ventura Castellvell, Mireia Grangé i Joaquim Rosset, desprès d'escoltar la presentació oral dels tres treballs,va decidir que el treball de recerca  de Montserrat Ferrús sobre la toponímia d’Ascó que té l’objectiu de crear diverses rutes literàries a partir dels llocs que s’amaguen en l’obra dels dos escriptors d’Ascó, mereixia ser el guanyador.

Moltes felicitats a tots tres pel nivell dels treballs i, especialment, a Monserrat Ferrús pel premi rebut.


CONCURS FOTOGRÀFIC: “PREVENCIÓ RISCOS LABORALS”

Imprimeix PDF

Emmarcat dins les activitats programades per a la setmana cultural es va realitzar un “Concurs Fotogràfic de Prevenció de Riscos Laborals” adreçat a tot l’alumnat de l’INS Flix.

Després del procés de presentació, exposició al passadís de l’institut i valoració per part del tribunal de les fotografies a concurs; el passat dijous 28 d’abril es va fer entrega a la biblioteca dels diferents premis i modalitats d’aquest concurs.

Les temàtiques tractades per l’alumnat en les diferents fotografies presentades a concurs són les següents: el risc elèctric, el perill present en les caigudes, l’estrès, l’ergonomia, la senyalització d’obres públiques, el risc químic i els epi’s en les seves diferents modalitats.

Els guanyadors/es segons modalitat han estat:

1a Modalitat: Aina Ribes 1rA

2a Modalitat: Andrea Ciuraneta 3rB

3a Modalitat: Lorelay Bruqué CFGM Gestió Administrativa.

4a Modalitat: Classe de CFGS Assistència a la direcció.


Moltes gràcies a tot l’alumnat per la vostra participació i assistència.Correu electrònic:

iesflix@xtec.cat

Telèfon i Fax

977 410 459

Carrer Salvador Espriu, 1

43750 - Flix

Edu3.cat logo Edu365.cat logo saga logo Logotip Xtec Logotip AMPA

Enllaços