IMPULS DE LA LECTURA


Emprenem a 3r d'ESO

Imprimeix PDF

Els alumnes de 3r d’ESO, aquest curs 2015-2016, a les matèries d’Emprenedoria i Cultura i valors, hem iniciat un projecte d’emprenedoria real titulat "Emprèn a 3r d’ESO".

El vam iniciar amb activitats prèvies sobre aptituds personals i esperit emprenedor. El treball el vam fer principalment en grup a partir d’un programa interactiu titulat "Kitkaixa Joves Emprenedors", vam dissenyar un Minicanvas que va ser el punt de partida del projecte.

Vam veure diferents formes jurídiques i ens vam decantar per triar, per a la nostra empresa, la forma jurídica de la Cooperativa ja que pensem que és la més adequada i la que treballa més els valors democràtics. També, en grup, vam dissenyar un logotip per a la cooperativa i un nom que ens identificaria. Es va escollir en assemblea: el consell rector, el producte a vendre i els estatuts. Amb grups de 4/5 persones vam presentar les propostes i es van escollir les més votades, en votació secreta.


El nom escollit va ser INSOAP, perquè està format per les lletres INS (INSTITUT) I SOAP (SABÓ EN ANGLÈS), ja que és el producte que farem i vendrem principalment, tot i que si és possible també voldríem vendre i fabricar fanalets. Hem escollit aquest productes perquè van adreçats no a un públic determinat sinó que són per a tots els públics.

Hem fet difusió d’aquesta iniciativa a Vídeo Ascó Televisió i a Ràdio Flix i hem fet arribar cartes a tots els ajuntament dels poblets del voltant. També s’ha comunicat als pares.


Hem creat una pàgina web perquè puguem vendre els productes per internet.

Tots els socis de la cooperativa hem posat un capital per comprar els productes necessaris per a la fabricació i ens hem dividit en grups: els de producció i els de màrqueting.

En aquest moments estem en la fase d’elaboració del producte, més endavant us explicarem com i on el vendrem.


Amb aquest projecte pretenem aconseguir objectius com: cultivar una actitud emprenedora per al futur, tenir iniciativa personal, treballar en equip i aprendre a ser més responsables, saber comunicar-nos i també practicar l’ús de les tecnologies, ser perseverants, empàtics i aprendre com funciona crear una empresa, fer autoavaluació de la nostra feina I com no... treure beneficis que els farem servir per al viatge de fi d curs i un percentatge el donarem a una ONG.


Ens hem adonat que treballar així fa que ens ho passem millor a l’aula però també que una cooperativa no és una cosa senzilla i que cal respectar molt les idees de tothom perquè tot funcioni. Tornarem més endavant a parlar del nostre projecte. I sabem que podem comptar amb tots vosaltres per a la venda dels nostres productes. Gràcies!!!!


Correu electrònic:

iesflix@xtec.cat

Telèfon i Fax

977 410 459

Carrer Salvador Espriu, 1

43750 - Flix

Edu3.cat logo Edu365.cat logo saga logo Logotip Xtec Logotip AMPA

Enllaços